Технички точки на LED индустриски и рударски светла

Поради високото генерирање на топлина на LED светлата со висока залева, квалитетот на LED светлата со висока залева е многу ограничен, бидејќи високата температура го забрзува стареењето на чипот, распаѓањето на светлината, промената на бојата и го скратува животниот век на LED светлата со висока залева. За да се реши овој проблем, неопходно е повторно да се зрачи топлината и да се зголеми прозрачната ефикасност на LED светлата со голема залева. Во моментов, има уште долг пат да се направи за да се зголеми брзината на осветлување на LED светлата со висока заливна на техничко ниво. Во моментов, можеме да се потпреме само на следните фактори за да го подобриме квалитетот на LED светлата со висока заливна.

1. Подгответе ЛЕД светилки со голема моќност на модуларен начин. Изворот на светлина, дисипацијата на топлина, структурата на изгледот итн. се спакувани во интегрален модул, а модулите се независни еден од друг. Секој модул може да се замени независно. Кога некој дел не успее, само неисправниот модул треба да се замени без Заменете го целокупното светло.

2. Подобрете ја топлинската спроводливост на чипот и намалете го слојот за интерфејс на топлинска отпорност, кој вклучува структурен модел на системот за термичко управување, механика на течности и инженерски апликации на супер-термички спроводливи материјали за да се забрза дисипацијата на топлина.

3. „Режим за интеграција на дисипација на топлина од чип (структура со два слоја)“ не само што ја отстранува структурата на алуминиумската подлога, туку исто така поставува повеќе чипови директно на телото за дисипација на топлина за да формира модул со повеќе чипови со еден извор на светлина и подготвува интегрирани големи Power LED светилки, изворот на светлина е единечен, површински извор на светлина или кластер извор на светлина.


Време на објавување: Мар-14-2023

Испратете ни ја вашата порака: